Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

«ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΩΝΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ

Ο Έλληνας έχει υπάρξει σε πολλές περιόδους της ιστορίας του μετανάστης. Ξέρει καλά να πορεύεται σε καινούριους κόσμους να συγκατοικεί με άλλες κουλτούρες, να σέβεται το διαφορετικό. Η είσοδος των μεταναστών στην Έλλαδα τα τελευταία χρόνια έγινε χωρίς καμμία μέριμνα από την πολιτεία. Το κράτος απών για άλλη μια φορά παρέδωσε την χώρα  σε ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή, σε γκέτο, σε παραβατικές συμπεριφορές. Άφησε  το πρόβλημα άλυτο να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Πρέπει να ξεκινήσει κανείς από την αρχή. Ισχυρή χώρα σημαίνει ισχυρά σύνορα. Σύνορα με προσωπικό που ελέγχει, που είναι εκπαιδευμένο, που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σημαίνει κυρίως πάταξη της διαφθοράς που παρατηρείται στην συνοριοφύλαξη της χώρας, είτε θαλάσσια είτε στην ξηρά. Το κράτος πρέπει να δείχνει και να είναι ισχυρό και αμείλικτο, κυρίως απέναντι σε αυτούς που επιτρέπουν την ανάπτυξή της παράνομης μετανάστευσης ή επενδύουν σε αυτήν για ίδιο όφελος.
Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι υποθέσεις κρατικών οργάνων, οι οποίοι έχει καταγγελθεί ότι εμπλέκονται σε διακίνηση παράνομων μεταναστών. Άρα, ο συνδυασμός της δράσης πρέπει να είναι: Ισχυρό, αλλά παράλληλα και αδιάφθορο κράτος, που διασφαλίζει την ζωή και την περιουσία των πολιτών. Προϋπόθεση δε αναγκαία και ικανή είναι ο συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος των προϊσταμένων οργάνων επί των προϊσταμένων ως προς την εφαρμογή του νόμου για την παράνομη μετανάστευση.
Ως προς τον αλλοδαπό, ο οποίος καταδιωγμένος από τη χώρα του, λόγω πολέμων (εμφυλίων ή μη), φυσικών καταστροφών ή συρράξεων, ζητά καταφύγιο στην Ελλάδα, εφόσον σέβεται το νόμο, οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ομαλή κοινωνική του ένταξη και ενσωμάτωση στον οικονομικό ιστό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου